VEKTKONTROLL

Vektreduksjon er ikke en prosess som skjer over natten, men med rett motivasjon, jevnlig trening og rett kosthold trenger ikke vektreduksjonen å være langt unna.
 

PT-Konsultasjon

Vi tilbyr personlig trening i flere varianter. Book en gratis uforpliktende konsultasjon så finner vi det som passer deg eller dere.

Gratis | 1 timer

VEKTREDUKSJON MED PERSONLIG TRENER

Våre trenere er erfarne innen å hjelpe klienter nå sine mål og gjør alt de kan for å hjelpe med å lykkes i dette. Vektreduksjon er ofte en motivator innen trening, men det er ikke bare trening som skal til for å oppnå vektreduksjon.

Med hjelp fra en personlig trener kan prosessen med vektreduksjon bli enklere.

DIETT OG ENERGIBALANSE

Å innta færre kalorier enn det du forbruker er den mest effektive metoden å ta i bruk om du vil ned i vekt. Dette betyr at du forbrenner mer enn du tar inn. Reservekaloriene som ligger i kroppen blir da brukt, noe som vil føre til at du går ned i vekt.

Denne balansen mellom inntak av mat og forbrenning av kalorier kalles energibalansen og er meget viktig når det gjelder å gå ned i vekt eller bare å beholde vekten.

Et sunt kosthold i kombinasjon med trening og hverdagsmosjon er ofte nøkkelen til vektreduksjon. For å komme i gang med dette er det en stor fordel å ha en personlig trener som kan hjelpe deg med å sette mål, tilpasse treningen og rådgi deg slik at du oppnår best resultat.

Å begynne treningen i kontrollerte forhold er en stor fordel. Sammen med personlig trener kan du få hjelp til å starte med treningen og få inn et bedre kosthold.

Hos Fornebu PT studio tilbyr vi kostnadsfri konsultasjon. Ta kontakt og start reisen til en bedre livsstil og form.

MOTIVASJON VED VEKTNEDGANG

Å holde motivasjonen oppe kan være utfordrende. Det er noen former for motivasjon som fungerer bedre enn andre for noen. Indre motivasjon går ut på å ha glede av å trene, ytre motivasjon er for eksempel vektreduksjon. Så om du finner en treningsform som gir deg en god følelse er dette en stor fordel.

Man kan komme med mange argumenter og grunner til å ikke trene, dette kan være at du ikke føler du har tid til å trene, det er kjedelig eller at du er redd for skader. Noen har begynt å trene før, men har gitt opp. Om det har skjedd så er det lurt å tenke over hvorfor det skjedde og hva som gjorde at du sluttet.

Gjennom å benytte konsultasjon og rådgiving fra personlig trener er det lettere å holde på motivasjonen ettersom du vil ha en person som følger deg opp og holder oversikt på utviklingen din.

HVORDAN HOLDE VEKTA?

Når kroppen går ned i vekt eller har gått ned i vekt sliter flertallet med å beholde vekta. Dette er grunnet kroppens naturlige reaksjon på vekttap. Kroppen vil få deg til å sulte ettersom den vil at du skal spise mer mat, noe som gjør at det ikke er lett å beholde vekta. Men det er ikke umulig. Det som må til er en livsstilsendring, fordi en vektreduksjon over en begrenset periode er bare halve jobben. Det er ingen fasit innen å beholde vekta, men det er noen grep du kan gjøre for å gjøre dette.

Etter ønsket vekt er oppnådd gjelder det å fortsette å spise næringsrik mat, passe på kaloriinntaket og fortsette å trene. Jo mer muskler du har jo høyere forbrenning har du. Så styrketrening i kombinasjon med utholdenhetstrening er en meget god vane å ha i din nye livsstil.

NORMALVEKT ELLER OVERVEKT?

Det kan være mange grunner til å ha noen kilo for mye. Sykdom, gener, lavt stoffskifte eller psykiske vansker kan være faktorer som bestemmer vekt og form. Det er en bred enighet i helsesektoren at fedme eller overvekt er et livsstilsproblem.

Mange jobber i jobber der de er lite aktive og er sittende store deler av dagen. Det hjelper heller ikke at vi har i tillegg nesten ubegrenset med tilgang på matvarer, rask mat og drikke via bensinstasjoner og dagligvarebutikker.

Men hvor ligger grensen mellom normalvekt og overvekt? Vekt og kropp er veldig individuelt. Verdens helseorganisasjon har definert ulike grader av overvekt og normalvekt. Ved å regne ut KMI (BMI som betyr Body Mass Index på engelsk), kan du finne ut balansen mellom høyde og vekt. Dette gjør du med dele kroppsvekt med høyden i meter opphøyd i annen.

Et eksempel på et slikt regnestykke er for eksempel en person på 89 kg og 1,87 meter: 89 delt på (1,87×1,87) = 89 : 3,496 = 25,45.

WHO sine grenseverdier er slik:

Fra 18,5 og nedover : Undervekt
Fra 18 til 24,9 : Normalvekt
Fra 25 til 29,9 : Overvekt
Fra 30 til 34,9 : Grad 1, fedme
Fra 35 til 39,9 : Grad 2, fedme
Fra 40 og oppover :Grad 3, fedme


KMI kan kun brukes av voksne personer og formelen tar ikke hensyn til forskjellen mellom muskelvev og fettvev. Dette betyr at du kan bli kategorisert som overvektig uten at du nødvendigvis er det.

Innholdsfortegnelse

Kontaktskjema

Skriv eventuelt hvilken pakke du ønsker.