KOSTHOLDSVEILEDNING

Med hjelp fra en ekspert innen kosthold, kan det bli lettere å endre kostholdet, for å oppnå bedre resultater og en sunnere livsstil.

PT-Konsultasjon

Vi tilbyr personlig trening i flere varianter. Book en gratis uforpliktende konsultasjon så finner vi det som passer deg eller dere.

Gratis | 1 timer

PERSONLIG KOSTHOLDSVEILEDNING

Kostholdet er en essensiell del av et friskt liv. Kostholdet kan være vanskelig å gjøre noe med ettersom vaner, personlige preferanser og tid truer endring. Med hjelp fra en ekspert innen kostholdsveiledning, kan det bli lettere å gjøre de nødvendige endringene.

Kostholdsveiledning passer deg som ønsker resultater fra trening, gå ned i vekt, holde vekten eller bare vil ha en sunnere livsstil. Gjennom å benytte våre personlige trenere vil du få kostholdsveiledning og kunne kombinere det med trening, noe som vil øke sjansen din for å lykkes.

HVORDAN FOREGÅR EN KOSTHOLDSVEILEDNING?

Kostholdsveiledning gir deg kunnskap om hva som er et næringsrikt kosthold og anbefalinger for sunnere drikke og mat i din hverdag. Gjennom dialog med våre personlige trenere kan du få en kostholdsplan som er basert på dine behov og situasjon. Kostholdsplanen vil forholde seg til helsedirektoratet sine anbefalinger. Hvilke mål du har og hvilke endringer du er villig til å gjøre har mye å si, ettersom vi danner en spesialtilpasset plan til deg basert på din situasjon.

Kroppen trenger energi for å fungere og vokse. Om du får kostholdsveiledning betyr det ikke at du skal slutte å spise.

Vi får energi fra energigivende næringsstoffer som er i hovedsak fett og karbohydrater. Noe som også gir energi er protein, men det brukes først og fremst som byggemateriale i kroppen. For lite energi eller for mye energi er ikke bra for kroppen. Spiser du mat og får et overskudd av energi du ikke bruker vil dette legge seg i fettlagrene i kroppen. Får du i deg for lite energi vil kroppen benytte disse fettlagrene for å virke optimalt. Dette er fordelaktig hvis du ønsker å gå ned i vekt, men det er viktig å ikke spise for lite mat med energi ettersom dette kan skade vitale organ.

HVILESTOFFSKIFTE OG MUSKELARBEID

Det er to forhold som bestemmer omsetningen og forbruket av energi i kroppen. Hvilestoffskifte og muskelarbeid.

Hvilestoffskiftet også kalt basalstoffskiftet er beskrivelsen på forbrenningen som skjer når vi hviler. Dette er altså den grunnleggende forbrenningen som skjer i kroppen for å holde oss i live. Hvilestoffskiftet holder hjertet og pusting i gang, samtidig som det holder organene i gang og kroppstemperaturen rundt 37 grader.

Energien du bruker under muskelarbeid varierer basert på hvor kraftig muskelarbeidet er og hvor lenge det varer.

Din styrke og utholdenhet  vil også forbedres med riktig kosthold.

En person med større muskler forbrenner mer enn en person med mindre muskler. Jo høyere energibehov jo mer energi trenger kroppen. Dette er noe som er viktig å ta med i betraktningen under kostholdsveiledning. Hvilken sammensetning, kroppsform og hvor mye aktivitet du er i bestemmer mye rundt hvor stort inntak av mat som anbefales. Disse faktorene kartlegges og benyttes under kostholdsveiledningen.

Målet med kostholdsveiledning er å danne en balanse i kostholdet, slik at kroppen fungerer optimalt slik at livsstilssykdommer og andre plager unngås i størst mulig grad.

Gjennom kostholdsveiledning hos oss vil du få en tilpasset plan som er justert etter din situasjon og eventuelt sammen med et treningsprogram som vil hjelpe deg med å bli sunnere, friskere og mindre utsatt for ulike livsstilssykdommer. Ta kontakt i dag for en gratis PT konsultasjon innen kosthold.

FORDELER MED KOSTHOLDSVEILEDNING

Trygghet

Gjennom å benytte kostholdsveiledning gjennom våre personlige trenere kan du være trygg på endringene du gjør. Rådene og veiledningen du vil få er basert på deg, din situasjon og anatomi.

Enklere

Med tett oppfølging vil du mest sannsynlig også holde deg til kostholdsplanen og det vil være enklere gjennomføre endringene.

Vekttap

Med rett kosthold kan du gå ned i vekt og holde vekten. Dette er ikke gjort over natta, men gjennom rett trening og kosthold kan du komme deg ned i vekt i løpet av noen måneder.

Forbedring av livskvalitet

Livskvaliteten kan forbedres med et bedre kosthold. Dette kan merkes gjennom bedre form, humør og livsstil.

MYNDIGHETENES KOSTRÅD

Helsedirektoratet har 13 ulike kostråd som de fremmer for god folkehelse i befolkningen. 5 om dagen for eksempel er et godt kjent kostråd som er blitt fremmet i ulike kampanjer.

Det anbefales å ha et variert kosthold med mye frukt, bær, grønnsaker, grove kornprodukter og fisk. Bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, sukker og salt bør begrenses.

For å opprettholde normalvekten anbefales det å ha en god balanse mellom hvor mye energi man får i seg og hvor mye man forbruker gjennom aktivitet.

Fisk anbefales å spises til middag mellom to til tre ganger i uken.

Det anbefales å velge matvarer med lite salt og begrense bruken av salt under matlaging og på maten. I gjennomsnitt spiser vi 10 gram salt hver dag, halvparten er egentlig nok. For høyt saltinntak kan øke risikoen for en rekke sykdommer som hjerneslag, øyeforandringer og nyreskader.

Innholdsfortegnelse

Kontaktskjema

Skriv eventuelt hvilken pakke du ønsker.